De meeste stellen stellen het uit tot er echt geen andere mogelijkheid meer is. Alles geprobeerd. Niets helpt. Maar je wilt en kunt nog niet uit elkaar. Dan is therapie een laatste strohalm, het kleine beetje hoop… wie weet werkt het.

Dat is heel begrijpelijk, en ook jammer. Elke week dat je wacht werken jullie je relatie dieper in een negatieve spiraal. En daarmee is het elke week een beetje meer werk om er weer uit te komen. Hoe eerder we aan de slag kunnen, hoe makkelijker jullie ook weer zélf verder kunnen.

Waarom ga je samen in therapie?

Da’s een goede vraag die ik graag aan jullie zou stellen. De meeste mensen weten ‘dat het zo niet langer kan’, willen ‘dat dit stopt’, en vragen zich af ‘hoe ben ik hier beland?’. Je weet dat je dit niet meer wilt. Je wilt van dit gevoel af en je wilt niet zo zijn zoals je nu bent. Je gaat daarom in therapie om iets te veranderen. En om te hervinden wat je dan wél wilt, en wat jullie wél kunnen zijn.

Hoe kon het gebeuren? Ik snap het niet…

Soms is het klip en klaar waarom jullie in een crisis zijn beland. Maar doorgaans niet. Meestal hebben stellen een gevoel van vervreemding, van elkaar en van zichzelf. Alsof je jezelf niet herkent en je eigen gedrag niet begrijpt. Een gevoel van verloren te zijn. De stilte in huis is zwaar. Je moet elk woord wegen. Alles is persoonlijk. Niemand is meer veilig.

Deze crisis kwam niet uit het niets. Het is het resultaat van een soms jaren durend proces waarin je elkaar (en jezelf) stukje bij beetje uit het oog verloor.

Je relatie verdient kritische aandacht

Een relatie heeft aandacht nodig. Een kritische blik, een open gesprek. Waarin jullie als beste vrienden de uitersten zoeken, bij elkaar door durven vragen en elke vorm van kritiek of zorgen in liefde horen. Je relatie is een van de weinige dingen in je leven die er écht toe doen –en terwijl je zelfs je auto jaarlijks na laat kijken, laat je de liefde maar een beetje op zijn beloop.

Je relatie verdient de meeste diepgang, uitdaging, spanning, ontwikkeling en aandacht die jullie kunnen geven.

Allemaal mooi, maar dit is een crisis!

Dat gezegd hebbende, jullie zitten nu waarschijnlijk in een crisis. Het is dit of uit elkaar gaan. Jullie hebben snel houvast nodig, hoop of in ieder geval een manier om die negatieve spiraal te doorbreken.
De kans dat relatietherapie jullie gaat helpen is groot

Dat kan ik zo stellig zeggen omdat de meeste stellen die in therapie gaan er samen uit komen. Niet altijd, maar meestal wel. Dus jullie waarschijnlijk ook. Dat gaat niet makkelijk, niet vanzelf en jullie hebben ook na de therapie nog veel werk te verzetten. Maar jullie doorbreken de negatieve tendensen, jullie hervinden het gesprek, hervinden de hoop en weten weer tot elkaar te komen.

Respectvol besluit

Mochten jullie er niet uitkomen, dan kan relatietherapie je helpen op een respectvolle manier uit elkaar te gaan. Dat doet recht aan jullie verleden, bereid je voor op de toekomst en kan een groot verschil maken als jullie bijvoorbeeld samen kinderen opvoeden.

Neem contact met mij op

Als je vragen hebt, of je wilt langskomen voor een eerste gesprek, aarzel dan niet. Ik help jullie graag! Je kunt me bellen op 062 880 1258 of je kunt het contactformulier invullen.